Nieuws

De Mozaïekcode: alles begint met water

Publicatiedatum: 21 april 2021

De Mozaïekcode is het DOE-handvat voor gebiedsontwikkeling. Het is dé benaderingswijze van onze leefomgeving, gedreven door de verwondering dat alles begint met water. Op woensdag 28 april start om 17.00 uur de live-uitzending waarin we luisteren naar wat het bekenlandschap ons te vertellen heeft. We nemen je mee in de opbrengsten van het landschapslaboratorium Brabantse beken. We maken je deelgenoot van ons gezamenlijk product: de Mozaïekcode ‘Alles begint met water’. De negen tegels van de Mozaïekcode vertellen wat ons te doen staat, hoe we dat aanpakken en wie er meer over kunnen vertellen. 


Twee aansprekende tafelgasten, Dirk Sijmons (hoogleraar landschapsarchitectuur) Anne van Kuijk (adviseur omgevingskwaliteit provincie Noord-Brabant) voeren tijdens de live-uitzending langs de negen tegels van de Mozaïekcode een levendig gesprek over de moderne gebiedspraktijk.

Negen tegels

Meer informatie over de negen tegels van de Mozaïekcode is hier te vinden. De tegels zijn ontworpen door kunstenares Wanda van Riet. Iedere tegel is aanklikbaar. Samen zijn de tegels cruciaal voor een klimaatbestendig bekenlandschap. Ze zijn bruikbaar als praktisch DOE-handvat bij iedere gebiedsaanpak. In de stemming komen? Bekijk dan de teaser!